Прокуратурата разследва тежката катастрофа на надлеза край с. Звъничево, която взе пет жертви

Окръжната прокуратура наблюдава разследването на тежката катастрофа на надлеза при село Звъничево, при която загинаха петима души. Това съобщиха от пресслужбата на ОДМВР - Пазарджик.

Малко преди 07.00 часа на 22 декември 69-годишен мъж с инициали Д.Г. от село Ветрен дол загубил контрол над лек автомобил „Лада“. Във возилото пътували още съпругата на водача - жена с инициали Р.Г. (на 60 г.) и 56-годишна жена с инициали П.К. от Пазарджик. Автомобилът навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснала челно в микробус „Мерцедес“, управляван от мъж с инициали Я.Р. (на 38 г.).

Непосредствено след първия удар 53-годишен с инициали М.Й. (шофьор на друг микробус „Форд“, движейки се от Звъничево по посока за село Братаница) също загубил контрол над управлявания от него бус. Той навлязъл в насрещната лента, където последвал удар в „Пежо“. Във френския автомобил пътували мъж с инициали Г.Т. (на 64 г. от село Братаница) и съпругата му с инициали А.Т. (на 60 г.).

Непосредствено след получаване на сигнал за случилото се към мястото са насочени екипи на „Пътна полиция“, РУ - Пазарджик, Аварийно-спасителен екип на РСПБЗН - Пазарджик и линейки на „Спешна помощ“. Наложило се огнеборците за разрязват някои от автомобилите, за да извадят хората от тях. На място са загинали возещите се две семейства в „Лада“-та и „Пежо“-то.

56 г.-годишната жена е транспортирана от линейка в МБАЛ - Пазарджик в много тежко състояние, където малко по-късно е починала. Други двама по-леко ранени също са превозени и настанени за лечение в областната болница. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в Пазарджик в присъствието на съдебен лекар и автоексперт. Образувано е дознание, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"