„Промяната“ се уплаши от изслушване на Цацаров

Скандал в комисия

Антикорупционен патос

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков напусна заседанието на парламентарната комисия за борба с корупцията, след като негово предложение за изсветляване на казуса със Сотир Цацаров беше отхвърлено от народните представители на “Продължаваме промяната” и “Има такъв народ”.

“Управляващото мнозинство отхвърли искането ми в комисията по антикорупция в парламента да бъдат изслушани председателят на КПКОНПИ и председателят на ДАНС, във връзка с отнетия достъп до класифицирана информация на Сотир Цацаров. Явно в това се състои прозрачността и антикорупционният патос на управляващите”, заяви Биков. “Управляващите крият Цацаров”, допълни той.

Още преди седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за бързо изслушване на Сотир Цацаров в антикорупционната комисия, както и ръководството на ДАНС. Самият Цацаров определи отнемането на достъпа му до класифицирана информация като плод на натиск от Кирил Петков и лично отмъщение на Бойко Рашков. Отказът на парламентарното мнозинство на ПП и ИТН да бъдат изслушани Цацаров и ДАНС отново хвърли сянка на съмнение, че новата власт е търсила повод за управленска преса над досегашния шеф на КПКОНПИ.

В края на деня от комисията все пак разпространиха съобщение, че ще проведат изслушванията, за които Тома Биков настоява.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"