Протест срещу изсичането на дървета на улица "Опълченска" в София

Граждани протестираха тази вечер срещу изсичането на дървета на улица "Опълченска". 

Те затвориха за движение последователно три кръстовища - на ул. "Опълченска" с ул. "Пиротска", бул. "Тодор Александров" и бул. "Ал. Стамболийски", предаде БТА. Живущите от района издигнаха плакати "Искаме дървета, не искаме асфалт", "Опълченците от ул. "Опълченска", "Спасете ме".

Протестът е организиран в социалните мрежи.

"Не сме против ремонта на улицата, а против изсичането на дърветата", каза пред БТА Иван Пешев, който беше на протеста тази вечер. Според него превръщането на "Опълченска" в шест лентов булевард е необосновано. "Обещават ни дърветата да бъдат заменени със 100 нови, но те няма да бъдат засадени тук и зелените площи няма да бъдат възстановени", каза протестиращият. 

Той добави, че всеки ден е на терен и е убеден, че ремонтът може да се случи и без изсичането на дърветата. Пешев и останалите протестиращи не са съгласни със Столичната община и кмета на София Васил Терзиев, който миналата седмица на пресконференция каза, че под дърветата минава подземната инфраструктура.

"Тръбите минават по пътните платна, а не под зелените площи", заявиха протестиращите. 

Гражданите обявиха, че ще се събират всяка сряда вечер, докато Столичната община не се откаже от изсичането на дърветата в района на ремонта.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"