Протестиращи посрещнаха Караянчева със залп от яйца в Благоевград, дрънкаха кофи и метли

Десетина протестиращи посрещнаха  председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в Благоевград със залп от яйца, дрънкаха кофи и носеха метли. Те я освиркаха и викаха – оставка, оставка.  Караянчева първоначално тръгна към тях, но когато полетяха яйцата охраната я прибра набързо. Тя пристигна в Благоевград за партийна среща актива на ГЕРБ.

"Исках да ги попитам защо викат оставка, да поговорим, да им кажа какво ние сме направили, но явно те не желаят да говорят."

Пред медиите разказа, че не  съжалява за думите си на партийно събиране в Лом преди дни. Тогава тя каза: "Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов, викат "Не ставали", ами, защо не ги направихте вие, като не стават, а критикуват. Метрото - отиват да протест срещу лошия Бойко и се прибират вкъщи. Ами, ходи пеша, ходи пеша. Е, затова няма да подадем оставка, защото сме отговорни към това, което правим“.

"Там говорих в качеството си на партиен член и говорих емоционално, знаете, че ми казваха доскоро острието на ГЕРБ. Но иначе в качеството си Председател на Народното събрание никога не бих си позволила така да говоря, тогава обикновено съм обрана", каза Караянчева.  На партийното областно събрание дойде и зам.председателя на ГЕРб Красимир Велчев. Той също бе замерян с яйца и полицията успя с кордон да го прекара през протестиращите. А активисти му чистеха костюма, който бе окапан.

В Благоевград  имаше засилено полицейско присъствие от над 50 униформени заради Караянчева, а протестиращите наброяваха десетина души. За сметка на това бяха гръмогласни и дрънкаха с кофи и метли купени специално заради председателката на Народното събрание.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"