Прохлада в жегата: Разхлаждат слоновете Фрося и Луиза с басейн и инсталирани душове в столичния зоопарк (ВИДЕО)

Индийските слоници Фрося и Луиза се наслаждават на ежедневната си освежаваща баня в горещите дни. 

Те имат басейн и инсталирани душове в заграждението си, но много се забавляват, когато гледачите им ги обливат с вода, съобщават от столичния зоопарк.

Луиза и Фрося са обитатели в зоопарка в София от есента на 2023 година. Това се случи след смъртта на 58-годишната слоница Артайда, която почина от старост в края на 2021 година.

Луиза и Фрося са на 49 и 43 години, като едната тежи 3,800 тона, а другата е 4000 тона. Двете са близки приятелки и от 1988 година живеят заедно, като са неразделни. Идват от Германия и затова неслучайно знаят команди, когато им се кажат на немски език, но също така реагират и на английски език. 

Зоологическа градина в София работи с лятно време. Касите на Централния и Западния вход на зоопарка са отворени от 9:30 до 18:00, а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 19:00 ч. От столичния зоопарк призовават посетителите да не дават храна на животните, тъй като е силно препоръчително те да се хранят само с храна, произведена в кухнята на зоологическата градина.

TRUD_VERSION_AMP:9//
Публикувано от Анита Иванова

Този уебсайт използва "бисквитки"