Пръскат извънредно за комари в София

Изготвен е график за изпълнението на допълнителните обработки срещу комари. Съгласно предписанията на Столичната здравната инспекция са започнали извънредни обработки срещу възрастни комари в обществените площи на територията на Столична община. Това съобщиха от общинската администрация на сайта си. 

Изготвени са допълнителни графици от изпълнителите, които стриктно се контролират от здравните и районни експерти, обясниха от Столична община. Към обработките са включени допълнително специализирани генератори за обработка и с топъл аерозол, които да се прилагат в определени концентрирани участъци с оглед създалата се обстановка и миграционния период от комари в София.

Вечерните аерозолни обработки ще бъдат изпълнявани съобразно определените нормативи и указания на контролиращите органи. Обработките се изпълняват само при благоприятни климатични условия, когато времето не е дъждовно. В случай на влошаване на метеорологичните условия, те ще бъдат проведени, когато това е възможно, обясниха още от Столична община. 

Преди дни от Министерството на здравеопазването съобщиха, че за следващата година се планира обработката срещу комари да започне по-рано.

От Министерството на здравеопазването изпратиха указания до регионалните здравни инспекции за засилване на надзора и контрола на заболяването западнонилска треска. Болестта се разпространява след ухапване от комар. В страната ни са регистрирани три случая на заразата, като двама от пациентите са починали.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"