Пуснаха предсрочно от затвора убиец на банкерка

Софийският апелативен съд “опрости” 5 г. и 7 месеца от присъда

Като бивш военен имал законен “Макаров”

Любомир Симеонов - убиецът на банкерката Павлинка Йовчева от Бургас, е освободен условно предсрочно от затвора след изтърпяване на 10 години и 10 месеца от 20-годишната му присъда. Зад решетките той е работил, затова от наказанието му остава да излежи само 5 г. и 7 месеца, уточни бургаският сайт “Флагман”.

Случаят е от 23 септември 2013 г. Симеонов е бивш военен от ВВС и се възползва от това, за да получи разрешително за оръжие. Той е родом от Благоевград, но има малък цех за преработка на билки в Сунгурларско. Бизнесът му не върви, взима няколко заема, обръща се с проект за 200 000 лв. и към клона на Уникредит Булбанк в Бургас. 54-годишната шефка Йовчева отказва да му даде кредит. Симеонов започва да я следи, открива къде е домът є, дебне я около офиса. Във фаталния ден я пресреща на тротоара, вади законния си “Макаров” и я надупчва с куршуми в гърдите. Убийството е било подготвено предварително, мъжът дори носел сак с дрехи, с които да влезе в затвора, искал да стигне с колата си до София и да говори по телевизията. По пътя още в Сливен решил да се предаде на полицията.

Апелативният съд в София е счел, че Симеонов, който сега е на 67 години, се е поправил, имал е добро певедение и заслужава да излезе на предсрочно на свобода.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"