Пълен провал за анти-Тръмп „филма“ с Мария Бакалова

Мизерен финансов старт за политическата пропаганда

Известни режисьори са отказали да се докоснат до проекта

Поредният анти-Тръмп филм на развлекателната индустрия претърпя тотален провал в класациите по приходи и се очертава като една от най-жалките филмови катастрофи на годината. “Стажантът”, който излезе по кината н САЩ седмици преди изборите за президент и трябваше да очерни Доналд Тръмп, се сгромоляса още на старта. Затова много коментатори започнаха да поставят думата филм в кавички, когато става въпрос за поредната политическа поръчка.

Плакат на пропагандната продукция

“Творбата” на иранския режисьор Али Абаси изкара мизерни пари на фона на изразходваните милиони за бюджет и маркетинг. Печалният резултат е едва 585 хиляди долара от продадени билети в цялата огромна страна в дебютния петък - много по-малко дори от занижените очаквания. След пълния си премиерен уикенд рекламирания от всички корпоративни медии в САЩ провал няма дори да е надхвърлил границата от 2 милиона долара приходи.

Даже либералните издания, които направиха цяла кампания за “Стажантът”, признават, че резултатите са катастрофални. Зрителските оценки след прожекциите са особено ниски.

“Стажантът” е втория откровено анти-Тръмп филм в холивудската кариера на Мария Бакалова след гротеската на Саша Барън Коен “Борат 2”. В “Стажантът” Бакалова играе бившата съпруга на милиардера Ивана Тръмп (1949-2022).

Според много коментатори на холивудската истерия срещу Доналд Тръмп всичко около този проект от самото начало миришеше на тежка и примитивна пропаганда и затова известни имена са се отказали от проекта, преди да го поеме непознатия иранец.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Владислав Апостолов

Този уебсайт използва "бисквитки"