Първият голям тест за Валверде

Първият голям тест за новия наставник на „Барселона“ Ернесто Валверде предстои тази вечер срещу „Ювентус“. Бившият треньор на „Атлетик“ (Билбао) тръгна ударно начело на каталунците – 3 победи от 3 мача и без допуснат гол. Стартът в Примера дивисион е най-добрият за клуба от сезон 1928/29.

Първият двубой на Валверде в настоящото издание на Шампионската лига се явява и първото му голямо изпитание предвид сравнително непретенциозните съперници досега - „Бетис“, „Алавес“ и „Еспаньол“. Испанското издание „АС“ също е на мнение, че от срещата с „бианконерите“ ще си проличи доколко каталунците са готови за старта на сезона. Вестникът подчертава и класата на Пауло Дибала, реализирал 7 гола за „Юве“ от началото на кампанията. Изключително ласкаво за аржентинеца се изказа и легендарният бивш играч на „черно-белите“, французинът Давид Трезеге.

„Пауло е настоящето, но и бъдещето – обясни Трезеге. - Той се развива много добре, отбелязва доста голове и е много стабилен физически. И безспорно има качествата на играч от най-висока класа. Да се изправи срещу Меси на „Камп ноу“ със сигурност ще му донесе допълнителен заряд. Той е достатъчно отговорен, решителен, но и спокоен на терена".

Ернесто Валверде няма да може да разчита на контузените Рафиня и Арда Туран. Очакванията са като титуляр да започне най-скъпото попълнение в историята на клуба – Осман Дембеле. Закупеният за 105 млн. евро от „Борусия (Дортмунд) играч дебютира през уикенда срещу „Еспаньол“. Той влезе като резерва и дори се отчете с асистенция за гола на Луис Суарес.

Подобно на домакините и тимът на Масимилиано Алегри има своите проблеми. Колумбиецът Хуан Куадрадо е наказан след червения картон във финала на Шампионската лига през юни, а Джорджо Киелини и Сами Кедира са контузени.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"