Първолаците в Шуменско получиха правилник за пътна безопасност

Всички първокласници в област Шумен ще получат детски правилник по пътна безопасност, а стартът на инициативата беше даден в днешния Ден без загинали на пътя във Второ ОУ "Д-р Петър Берон".

"И тази година ОДМВР- Шумен се фокусира към най-малките участници в пътното движение - учениците, които за първи път прекрачват училищния праг. Целта е да бъдат стимулирани да спазват правилата, да се научат да разпознават и да избягват опасностите, които ги дебнат на пътя", каза директорът на областната дирекция ст. комисар Георги Гендов. 

Община Шумен е сред финансиралите изданието и кметът проф. Христо Христов бе категоричен, че превенцията на пътния травматизъм е важна тема, а децата са най-уязвими на пътя, затова съвместната инициатива е изключително полезна.

Детският правилник съдържа 10 теми, в които освен полезна информация са включени гатанки, дидактични игри, кръстословици и въпроси с отговори „вярно“ и „ невярно“. Темите са подбрани от д-р Анна Георгиева.

Изданието „Моите правила за пътна безопасност“ ще влезе в домовете на всички първолаци в региона и очакванията са, че децата ще го четат заедно с родителите си.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Цветелина Георгиева, "Труд news", Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"