Първото олимпийско село върху вода

За първи път в историята – олимпийско село върху вода! Не е шега, а реалност! Съвсем малка група олимпийци ще тънат в лукса на кораба „Арануи 5“, намиращ се на брега на остров Таити, част от Френскка Полинезия. На 10 000 километра от Париж там ще се разиграват състезанията по сърф. Никога в историята не е имало толкова голяма дистанция между града-домакин на олимпиадата и място, където ще се връчват медали.
На суперлуксозния кораб има скай бар, зала за танци, библиотека, фитнес и спа център. Домакин на „Арануи 5“ е градчето Теахупо'о.  Още преди пандемията френската колония спечели правото да домакинства на олимпийското състезание по сърф. Всеки от 48-те участници си има собствена каюта, която е изпълнена с всички възможни екстри. Спалните са нормални, а не рециклируеми както е в Париж. Всички останали състезатели на игрите ще са в общежития.
С изключение на 48-те сърфисти 10 500 олимпийци ще спят в  селищата в Сен Дени, Сен Уен и Лил-Сен-Дени, чиято обща площ е колкото на 70 футболни игрища. Париж направи най-скъпото олимпийско село на стойност 2 милиарда евро. Голяма част от тях са публични фондове.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"