Радев: Нальотът на нашите летци е крайно недостатъчен

Искам да поздравя всички хора със сини пагони, всички военни от въздушните сили. Тази година празникът е помрачен от смъртта на двамата летци. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по повод празника на авиацията и трагедията на "Граф Игнатиево" от средата на септември. 

"Няма как да коментирам хипотези преди да са налични всички факти относно катастрофата. Вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят комисиите, са неетични и неморални", каза Радев.

"Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени - случва се и в най-добрите и модерни военновъздушни сили", допълни държавният глава. 

Летателната работа е високорискова и изключително сложна дейност. Тя изисква не само умелото ръководство, но и всестранно осигуряване, заяви Радев и настоя комисията към МО да анализира не само реализацията на полетите, но и да направи анализ на съответствието.

Очаквам да се установи тази отговорност по цялата командна верига нагоре, заяви президентът.

Радев каза, че е редно и комисията по отбрана в Народното събрание да се произнесе по този случай

Нальотът на нашите летци е крайно недостатъчен. Не може да искаме сложни задачи с високо ниво на подготовка без да осигурим летците и техните командири, заяви още президентът Радев. 

"Този ВСС и всичките му действия не вдъхват доверие нито в професионалните среди, нито в обществото. Този Съдебен съвет няма легитимност за назначаване на главен прокурор", каза държавния глава. 

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"