Радостин Василев иска МВР за МЕЧ в анти-ГЕРБ и ДПС мнозинство

Щял да прави Министерство на справедливостта, като вземе властта

Радостин Василев, чиято партия МЕЧ ще е най-новата формация в бъдещия парламент, предлага сформиране на анти-ГЕРБ-ДПС мнозинство с втория мандат за съставяне на правителство, но с условието, че получи Министерството на вътрешните работи.

Според обработени 99.71% протоколи, МЕЧ влиза в 51-вото Народно събрание с 4,59% - 111 615 гласа.

Василев бе категоричен, че е очаквал този резултат и той не го изненадва. Бил изненада само за онези, които си мислели, че българският народ е заспал.

"Още днес поставям въпроса да има анти-ГЕРБ и ДПС мнозинство. Такова мнозинство ще има и то ще бъде от между 140-150 народни представители", заяви Василев. (ГЕРБ, "ДПС - Ново начало" и "Алианс за права и свободи" обаче сумарно имат 112 от 240 депутати, бел. ред.). "Отговорност на ПП-ДБ е да поканят всички останали, за да се формира мнозинство срещу Борисов, Пеевски и Доган. Това е битката, която трябва да бъде извървяна в България“, коментира лидерът на МЕЧ на брифинг от стълбите пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Той се обяви за "атака" към Висшия съдебен съвет и отстраняване на изпълняващия функциите главен прокурор и номиниран за следващ титулярен обвинител номер едно Борислав Сарафов.

При невъзможност на първата политическа сила – ГЕРБ-СДС, да състави правителство, вторият проучвателен мандат следва да бъде връчен на ПП-ДБ. В случай на реализиране на тази идея, Радостин Василев не изключва възможността именно той да поеме силовото министерство.

"Изискването е МВР да бъде в МЕЧ, за да мога да изпълня обещанията, които съм дал в предизборната кампания. Искаме само МВР и ще го предложа на всички, и на този, който получи третия мандат", каза още Василев и се закани, че когато МЕЧ поеме властта, ще обедини вътрешното министерство и службите в Министерство на справедливостта.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"