Разбиха бандата на адвокатка от Враца и дъщеря й - секли монети и уреждали дипломи

Организирана престъпна група, която се е занимавала с най-различни измами, е разбита на 5 март при акция на БОП-Монтана под ръководството на Специализираната прокуратура. Това каза говорителят на прокуратурата Сийка Милева на пресконференция за ареста на членове на организирана престъпна група във Враца.

В групата е участвала действаща адвокатка от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани многократно за различни видове измами, поясни тя.

"Адвокатът освен консултации предлагал нестандартни услуги – урежда изпити в НБУ и ВСУ. Събрани са доказателства, че срещу заплащане можели да настанят близък в старчески дом, да узаконят сгради или да закупят общински жилища. За тази цел един от тях се преобразявал в различни роли – преподавател, директор на старчески дом", казаха от пдържавното обвинение.

"Вземали са от 500 до 14 000 лева. Те така и не извършили услугите, а си разпределяли парите по между си. Имали са печати на различни държавни институции, съдилища, училища, Агенция по вземанията. Имали са и моторна фреза с цел изсичане на монети от 1 лев. Намирали са и лъжесвидетели по дела. При ареста си един от тях се е направил на болен и почти е успял да заблуди полицаите"

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"