Раздават дарения на 13 домакинства с изгорели къщи

Община Болярово разпредели 230 000 лева

Сметката остава открита, по нея продължават да се набират средства

Пострадалите временно са във фургони

Хората, чиито домове бяха изпепелени при големите пожари във Воден и Крайново, ще получат по 17 614,84 лева помощ. Средствата са от дарителската сметка, която община Болярово разкри веднага след огненото бедствие през юли. Общата сума, разпределена по равно между 10 домакинства във Воден и 3 – в Крайново, възлиза на 228 992,87 лева, съобщи кметът на общината Христо Христов. Решението е взето на извънредно заседание на общинския съвет. Сумите са еднакви, тъй като дарителите, превели средства, не са упоменали на кого и по колко да бъдат предоставени от финансовите постъпления.

Средствата ще са до три дни по сметките на пострадалите. Те ще могат да ги изразходват само за изграждане на жилища. Дарителската сметка остава открита, в нея продължават да пристигат средства, които ще бъдат предоставени допълнително.

Основната сума, която очакваме, е чрез Междуведомствената комисия към МС. Тя възлиза на 672 303 лева, като оценките на унищожените къщи са извършени съгласно решение на МС и дадените указания. Сумите варират от 27 000 до 90 000 лева. „Единадесет от домакинствата пожелаха сглобяеми къщи. Ние се ангажирахме с изграждането на фундаментите, за да ги улесним“, допълни кметът. Общината е осигурила по 5 кубика дърва за огрев на други 17 домакинства, чиито запаси са били изпепелени при пожарите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, "Труд news", Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"