Разкриха, че Гуардиола подписал тайно със „Сити“

Нашумялият сайт Football Leaks продължава със скандалните разкрития от европейския футбол. След като порталът обяви, че колосите готвят бягство от Шампионска лига и създаването на Суперлига, а и любопитни факти около съмнителните многомилионни трансфери на ПСЖ и „Манчестър Сити“, сега медията писа за тайна сделка между „гражданите“ и Пеп Гуардиола. Двете страни се разбрали за договор по времето, когато испанецът бе начело на „Байерн“. По съмнителното е, че според публикацията, контрактът е бил финализиран на 10-ти октомври 2015 година, а част от споразумението било да не се дава гласност на сделката. Самият Гуардиала по това време е имал действащ договор с баварците за още 8 месеца, което е можело да създаде предпоставки за съдебен иск на германския шампион, както към „гражданите“, така и към специалиста.

Тези разкрития обаче не стреснаха испанеца, а неговият тим продъли по график в Шампионската лига. „Сити“ разгроми с 6:0 „Шахтьор“ и вече мисли за 1/8-финалите. Успехът обаче бе помрачен от симулация на Рахим Стърлинг, довела до дузпа за домакините.

„Опитах се да играя с топката, но в следващия момент се озовах на тревата – обясни конфузната ситуация Стърлинг. - Не мисля, че имаше контакт, грешката е моя. Искам да се извиня на рефера и на „Шахтьор“.

Самият Гуардиола също упрекна своя футболист: „Още в първия момент знаех, че няма нарушение. Рахим можеше да си признае, не обичаме да бележим от подобни ситуации.“

Въпреки тежкото поражение обаче, „Шахтьор“ остава с шансове за елиминациите, след като в другия мач „Лион“ и „Хофенхайм“ направиха зрелищно 2:2.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"