Разпитаха таксиметровия шофьор, закарал Георги Георгиев до дома на Дебора

Ключовият свидетел по делото "Дебора" се оказа таксиметров шофьор. За него се смята, че е закарал Георги Георгиев до Стара Загора, когато се е случило жестокото обезобразяване на младото момиче.

Днес мъжът даваше обяснения пред съда повече от час при закрити врата. На излизане от залата свидетелят не пожела да отговори дали поддържа показанията си в досъдебната фаза. Според защитата на Георгиев обвинителната теза започва да се пропуква именно след този разпит, съобщава БНТ.

"Днес разпитахме основния свидетел на прокуратурата, който твърдеше, че е закарал Георги до определено място. Оказа се обаче от неговите показания, че именно полицията го е закарала на въпросното място и тя е посочила къде трябва да е бил спрял", посочи адвокат Петър Кънев.

Той добави, че според него в хода на процеса срещу Георгиев няма нито едно годно доказателство, което да го уличава.

Следобед делото продължава с изслушване на вещите лица, изготвили експертизата, свързана със следствения експеримент. След това защитата ще прецени дали отново да поиска по-лека мярка за Георгиев, който е в ареста от 30 юли миналата година. На предишното заседание съдът реши Георги да бъде под домашен арест, но след протест на прокуратурата окръжният съд го остави в ареста.

Срещу него има повдигнати три обвинения – за средна телесна повреда след нанасяне на 18 прорезни рани с макетен нож, за принудително подстригване на косата на момичето и за заплахи за убийство. Той е пожелал да даде обяснения последен.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"