Разследват мистериозна смърт на журналист, смятан за "гласа на Украйна"

Журналистът от British Telegraph Дейвид Ноулс, който беше смятан за „гласа на Украйна“ във Великобритания, почина внезапно тази седмица на 33-годишна възраст. Ноулс е намерил смъртта си по време на почивка в Гибралтар и британски инспектори за борба с тероризма сега помагат на полицията да я разследва.

Журналистът, водещ на подкаста „Украйна: Най-новото“, е починал, както се предполага, от сърдечен арест, но все още се чакат резултатите от аутопсията.

Ноулс беше включен в списъка на хората, на които беше забранено да влизат в Русия през 2023 г. заради подкаст, пуснат в деня, когато Русия започна инвазията си в Украйна, заедно с двама други журналисти на Telegraph. Сега смъртта му се разследва щателно, според Daily Mail.

„Близките роднини на починалия са информирани и е назначен семеен психотерапевт. Организирана е аутопсия. Искане за полицейска „взаимна помощ“ за специализирана подкрепа е подадено до полицията на Обединеното кралство. Детективи от британската полиция за борба с тероризма бяха назначени да подкрепят разследването, поради съществуващите им възможности и опит в провеждането на международни разследвания.

„Видяхме изявлението на кралската полиция на Гибралтар относно Дейвид, в което се посочва конкретно, че „няма особени притеснения в момента във връзка със смъртта“. Не искаме да казваме нищо повече, докато властите разследват и молим да се спазва неприкосновеността на личния живот на семейството ни", написаха роднини на Ноулс.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"