Разследващите още не могат да влязат в складовете за фойерверки край Елин Пелин

Разследването на инцидента все още не е започнало, ще стане на по-късен етап, след като ние влезем вътре, заяви по БНТ старши комисар Георги Иванов, директор на Регионална дирекция "Пожарна и безопасност и защита на населението" (РДПБЗН)-София, от мястото около взривилите се складове за фойерверки край Елин Пелин.

По-рано беше съобщено, че се очаква днес прокуратурата и следователи от Националната следствена служба да са на мястото на взривовете.

По думите на старши комисар Иванов разследването е приключило в съседни обекти, които са били засегнати, като складът на хранителна верига в близост. Той не смята, че е възможно в един от складовете да са се съхранявали боеприпаси за военните. Това е склад за пиротехнически изделия, осъществяват се периодични проверки, недопустимо е, посочи директорът на РДПБЗН - София.

По думите му в момента не се извършва гасене на огъня, пожарникарите изчакват да спрат гърмежите. Основно се наблюдават съседни обекти и пространствата около тях. Ще влезем, когато се успокоят нещата, когато обсъдим и преценим, че това е възможно, днес това не е на дневен ред, разясни старши комисар Иванов с  уточнението, че нещата са динамични.

Вчера хеликоптери охлаждаха около шестия склад, който е непокътнат, той все още не е засегнат, добави той. Възстановено е газоподаването в район на село Гара Елин Пелин, каза още директорът на пожарната. 

Вътре в обекта се чуват гърмежи, някои от тях по-силни, за определен период спират, след това пак продължават, описа обстановката в днешния ден до момента той. В района на произшествието са разположени няколко екипа със задача да наблюдават около самия обект да не се допусне запалване, което да прерасне в пожар, информира Иванов.

По думите му също структурата на покрива на хранителната верига до складовете е защитила пространството, в което се съхранява продукцията, тя не е засегната.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"