Район "Западен" в Пловдив се присъедини към кампанията на РИОСВ за Световния ден на Земята

Кметът на район "Западен" в Пловдив Димитър Колев бе домакин на кампанията на РИОСВ за Световния ден на Земята - 22 април, и заедно с експерти от инспекцията изнесе открит урок в средно училище "Свети Свети Кирил и Методий". В рамките на специализираното обучение четвъртокласниците гледаха с интерес анимационния филм "Ози Озон", който разкрива  причините за появата на озоновия слой и зава препоръки за опазване на климата и как хората да се защитят от вредните въздействия на ултравиолетовите лъчи. Експертите от РИОСВ-Пловдив Мариана Кондаклиева и Десислава Георгиева разясниха на малчуганите влиянието на фреоните върху увеличаване на озоновата дупка.

Децата се включиха в игра за сглобяване на картонени контейнери за разделно събиране на отпадъци, като на помощ им се притекоха райкметът Димитър Колев и зам.-кметът Георги Георгиев. Те подариха за децата пъзел с природен пейзаж и изразиха увереност, че малките ще бъдат коректив за своите родители и ще опазват природата.

Експертите на екинспекцията подариха за всяко дете информационни материали и учебни помагала. Сглобените контейнери ще останат за ползване в училището.

Мотото на кампанията за Световния ден на Земята през 2017 г. е "Повишаване на знанията за околната среда и климата".

На 23 април Община Пловдив организира инициатива "Книги за смет".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"