“Реал“ дава 400 млн. евро за Неймар

Неймар може да счупи собствения си трансферен рекорд за най-скъп футболист. „Реал“ (Мадрид) ще направи трети опит да привлече бразилската звезда. Настоящият играч на ПСЖ е цел №1 пред президента на „белия балет“ Флорентино Перес, съобщава местното издание „Марка”. За целта клубът е готов да плати колосалните и исторически 400 млн. евро. Само преди 6 месеца Неймар бе привлечен от френския гранд за рекордната сума от 222 млн. евро от „Барселона“.

Изданието припомня, че през годините „кралския клуб“ на два пъти се размина с привличане на нападателя. В първия случай, когато той бе едва на 14 години и тимът отказа да плати 60 000 евро на неговия агент Вагнер Рибейро. През 2013 година сделката бе на финалната права, но в крайна сметка Неймар премина на „Камп Ноу“.

Сега обаче в Мадрид са оптимисти, че бразилецът най-накрая ще облече екипа на „белите“. Евентуална сделка обаче се очаква да има не по-рано от лятото на 2019 година.

А статистиката показва, че „Реал“ е отборът, похарчил най-малко през настоящия сезон сред европейските грандове. На „Сантяго Бернабеу“ са вложили скромните 42,5 милиона евро за Тео Ернандес и Дани Себайос. Градският съперник „Атлетико“ е пръснал над 100 млн., а №1 по този показател е „Барселона“ с над 312 млн. евро.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"