„Реал“ изравни рекорд в Неапол

„Реал“ (Мадрид) продължава успешно защитата на титлата в Шампионската лига. Кралският клуб изхвърли от надпреварата „Наполи“ след нов успех с 3:1, но този път на негостоприемния стадион „Сан Паоло“.

Освен че успешното премина в 1/8-финалната фаза, тимът на Зинедин Зидан изравни и рекорд на „Бенфика“ от далечната 1965 г. за отбелязани попадения в поредни мачове. За „Белия балет“ това бе двубой №47 поред, в който отборът вкара. За последно испанският колос се оказа безсилен пред противниковата врата преди 313 дни - на 24 април миналата година срещу „Манчестър Сити“ (0:0) в среща от същия турнир.

Постижението на португалския гранд се формира цели 406 дни. Следващият рекорд, в който се е прицелил „Реал“, е този на „Байерн“. Баварците записаха впечатляваща серия от цели 63 поредни мача с гол, стартирал през сезон 2012/2013.

Въпреки впечатляващата поредица на носителя на 11 трофея от Шампионската лига, друга една статистика притеснява Зинедин Зидан. Срещу „Наполи“,неговият отбор допусна гол в 33-ти мач през настоящата кампания от изиграни 42. В евротурнирите „Белия балет“ инкасира минимум по 1 гол във всеки двубой до момента, което би трябвало да подейства като сигнална лампа за французина.

Отново на гребена на вълната е централният бранител и капитан на отбора Серхио Рамос. Той затвърди впечатлението, че головият му нюх е почти толкова добър, колкото и качествата му в защита. Испанският национал записа своя мач №100 в Шампионската лига, а юбилейният му двубой бе белязан с поредното му попадение за тима. Защитникът вкара така важния гол на чужд терен за 1:1, секнал устрема на домакините от Италия. Бранителят се разписа и още веднъж в Неапол за пълен обрат, но в крайна сметка от УЕФА решиха, че става въпрос за автогол на Дрийс Мертенс. Ударът на Рамос бе точен и в Англия това би било отчетено като негово попадение, но в Шампионската лига по всичко личи, че приоритет е последното докосване.

"Само преди седмица критиците ме разсипваха и затова няма да кажа, че съм герой, след тази вечер - иронично заяви защитникът на „Реал“. - Но какъв по-добър начин да отпразнувам мач №100 от това да отбележа в такъв важен двубой?“

Зидан пък призна, че неговият отбор е изпитвал големи затруднения през първата част и особено след ранното повеждане в резултата на домакините чрез Мертенс.

„Ние страдахме много през първото полувреме - анализира френският специалист. - Противникът започна мача добре и ни приложи висока преса. След почивката обаче сякаш видях друг отбор в лицето на моя тим и бяхме много по-добре. Именно това ни помогна и да обърнем резултата в наша полза и да стигнем до така желаната победа."

Наставникът остана доволен и от още един аспект: "Фактът, че Бейл и Кристиано този път бяха на линия, бе изключително полезен за нас. И двамата ни помогнаха доста, а и си пролича, че са по-свежи, след като пропуснаха срещата с „Ейбар“ (4:1). Рамос пък за пореден път доказа колко важен футболист е за отбора ни. Момчетата се справиха добре."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"