Реал махна Мбапе от клубна снимка, той ще води дело за клевета заради обвиненията в изнасилване

Реал Мадрид премахна нападателя Килиан Мбапе от снимка на рекламна кампания на Adidas, публикувана на сайта на клуба. Действията на тима идват на фона на това, че звездата беше заподозрян в изнасилване по време на скорошно посещение в Стокхолм. Към момента няма официална информация за инцидента. 

В същото време Мари-Аликс Кану-Бернар, адвокат на нападателя, коментира обвиненията срещу футболиста пред RMC Sport. Тя каза, че клиентът й ще подаде жалба за клевета. „Прокуратурата не установява истината, прокуратурата не доказва нищо“, подчерта адвокатът. Тя добави, че футболистът винаги е бил в компанията на други хора, което изключва възможността за укорими действия от негова страна.

Мбапе нарече обвинението фалшиви новини и добави, че това е предвидимо в навечерието на процеса срещу бившия му клуб ПСЖ, от който нападателят иска неизплатени заплати. Мбапе смята, че парижкият клуб е замесен в обвинението.

Предполагаемото изнасилване се е случило в хотел Bank, където Мбапе е бил по време на пътуването си до шведската столица. В събота, 12 октомври, лекарска помощ потърсила жена, която заявила, че е станала жертва на сексуално престъпление. Твърди се, че тя е нарекла френската футболна звезда изнасилвач.

Според шведския вестник Expressen полицията е иззела от хотела бельо, черен панталон и черно горнище като доказателство. От хотела отказаха да кажат каквото и да било, позовавайки се на липса на информация. Прокурорът Марина Чираков потвърди, че е получен сигнал за изнасилване, извършено на 10 октомври в хотел в центъра на Стокхолм, и се провеждат редица процесуално-следствени действия. 

Също така се съобщава, че нивото на подозрение срещу Мбапе е квалифицирано като „достатъчно подозрително“, което е най-ниското ниво, предвидено от шведското законодателство. Нападателят може да бъде само част от кръга на заподозрените и то само защото е бил в същия хотел.

Нападателят е бил в шведската столица в сряда и четвъртък и е напуснал в петък следобед с частен самолет. Заедно със своя приятел, играча на Байер Леверкузен Норди Мукиеле, той бил в ресторант Chez Jolie и нощен клуб V, където за него била запазена отделна стая със забрана за телефони.
Освен реакцията на самия Мбапе, Реал Мадрид също обяви официално, че не се притеснява от обвинението, което е разпространено „с цел да се урони репутацията на футболиста“. В същото време клубът премахна нападателя от снимката на рекламната кампания на Adidas. RMC Sport твърди, че това не е свързано с обвинението за изнасилване, а се обяснява с факта, че самият Мбапе има рекламен договор с конкурента Nike.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан каза, че се дистанцира от обвинението, но призна, че ситуацията не е в полза на френския тим. Той изрази съжаление за създалата се ситуация. „Правете разлика между истината и лъжата... Имам впечатлението, че някои хора искат да го обвинят за всичко“, каза Дешан.

Самият Мбапе се появи на тренировката на Реал Мадрид във вторник заедно с останалите си съотборници. В деня, в който обвинението беше публикувано, започна съдебният спор на играча с бившия му клуб ПСЖ. 
Точно когато обвиненията се появиха във вторник, четиричленна комисия започна да разглежда спора за милиони долари между страните относно заплатата на нападателя в бившия му отбор.

През септември Лигата на професионалния футбол (LFP), която ръководи първите две дивизии на Франция, нареди на ПСЖ да плати на Мбапе 55 милиона евро заплата и бонуси, които според него му се дължат. ПСЖ обжалва присъдата, а решението по делото трябва да бъде произнесено на 25 октомври.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"