„Реал“ на 90 минути от рекорд на „Барса“

 

„Реал“ е само на един мач от изравняване на рекорда на кръвния враг „Барселона“. „Белият балет“ разби „Севиля“ с 3:0 в първа среща от 1/8-финалите за Купата на краля и вече 38 двубоя от всички турнири не е допускал поражение. При положение че испанският колос не загуби сензационно от „Гранада“ у дома в събота, ще изравни постижението на каталунците от 39 поредни двубоя без загуба.

За точно година, откакто Зинедин Зидан пое „Реал“, тимът записа 42 победи в 54 мача и спечели 3 трофея - Шампионската лига, Суперкупата на Европа и световното клубно първенство.

В отсъствието на Кристиано Роналдо, Серхио Рамос и Гарет Бейл в герой срещу „Севиля“ се превърна Хамес Родригес. Колумбиецът реализира две от попаденията, а едно добави Рафаел Варан. След двубоя Хамес обяви, че се е отказал от идеята си да напусне Мадрид.

„Новата година започва добре за мен и мога да кажа, че оставам в Мадрид - обяви Родригес. - Ясно е, че всеки в отбора иска да играе непрекъснато и футболистите минаваме през трудни моменти.“

Местното издание „Марка“ пък затрупа със суперлативи представянето на „Реал“ през настоящата кампания: „Този Мадрид е готов да спечели всичко“, визирайки първото място в Примера и солидното представяне в турнирите.

Самият Зидан призна, че Роналдо няма да получава повече почивка и ще бъде на разположение за двубоя с „Гранада“.

В 10-те мача с опашкаря „Реал“ има 9 успеха и само една загуба, дошла през 2013 година с 0:1 като гост. Най-убедителната победа на кралския клуб над „Гранада“ пък е с 9:1 от сезон 2014/15.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"