„Реал“ се влюби в диаманта на „Милан“

 

„Реал“ (Мадрид) ще се опита да привлече през лятото голямото откритие на „Милан“ Джанлуиджи Донарума. 17-годишният страж се превърна в истинска сензация и въпреки крехката си възраст вече натрупа 50 мача за „росонерите“. Донарума дори е сочен за заместник на Джанлуиджи Буфон в италианския национален отбор и вече направи дебют през 2016-а за „адзурите“.

От своя страна президентът на „Белия балет“ Флорентино Перес вижда в негово лице бъдещия титулярен вратар на „Реал“. На „Сантяго Бернабеу“ се провалиха с опитите да вземат Давид де Хеа от „Манчестър Юнайтед“ и сега са протегнали дългите си ръце към италианското дете чудо.

И докато Перес умува коя да бъде първата многомилионна покупка на тима след падането на трансферното ембарго през лятото, тимът на Зинедин Зидан записа второ поредно поражение.

„Белите“ загубиха изненадващо у дома от „Селта“ с 1:2 в първи 1/4-финал от турнира за Купата на краля. Йаго Аспас и Джони Родригес се превърнаха в палачите на колоса от Мадрид, а почетният гол за домакините бе дело на Марсело.

По този начин „Реал“ записа 2 последователни поражения за първи път от ноември 2015-а, когато треньор на отбора бе Рафаел Бенитес.

"Не съм изненадан от играта на „Селта“ - призна Зизу след поражението. - Знаехме, че са способни да ни наранят. Не е приятно да загубиш, особено на собствен терен, но не съм разтревожен. Нямаме време да съжаляваме, трябва да мислим за следващия мач. Моя отговорност е да намеря решение за проблемите ни."

Реваншът за купата е на 25 януари, а преди това „Реал“ ще срещне „Малага“ в двубой от Примера дивисион.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"