Регистърът на педофилите трябваше да заработи от 1 август, но такъв не е създаден, заяви Ангел Славчев

Националният регистър на педофилите в България трябваше да започне да работи от 1 август т.г. обаче към днешна дата такъв не е създаден. Това каза депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев на брифинг в парламента. Той посочи, че на 19 юли миналата година Народното събрание е гласувало закон да се направи такъв информационен портал. 

Ангел Славчев отбеляза, че Петър Петров от „Възраждане“ е отправил писмо до служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, за да го пита кога ще започне да работи такъв регистър и отговорът е бил, че тепърва ще се създава широка междуведомствена група.  

Той се обърна към вътрешния министър с въпроса кое е по-важно - един сатиричен сайт да свалят за един ден или да се направи национален регистър на педофилите в България. Славчев посочи, че такъв информационен портал има във Франция, САЩ, Канада, Израел.

За пореден път Народното събрание гласува закони, а държавната администрация не ги изпълнява, коментира депутатът от „Възраждане“. „Нашият призив е час по-скоро това да се направи, защото много добре знаем, че част от хората с нетрадиционна сексуална ориентация имат и склонност, това е по общи данни, и към педофилия“, коментира той. Ангел Славчев добави, че днес от 18:30 часа се събират пред Народното събрание да защитят нормалността и ценностите.

На 19 юли м.г. парламентът гласува на второ четене промени в Закона за защита от домашното насилие, според които МВР създава и поддържа Национална информационна система за превенция и защита от педофилия и Национален регистър за случаите на педофилия, осъществени на територията на страната или по отношение на български граждани в чужбина, които са потърсили помощ и подкрепа, припомня БТА. Това трябваше да стане в 12-месечен срок от приемането на текстовете.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"