Рейнджърка убита заради обиди към армията (обзор)

Пловдивският окръжен съд прие иск за кръвнина от 150 000 лв. на майката на жертвата

Защитата поиска съкратена съдебна процедура

Извършителят бил ранен при атентата в Кербала

Убиецът на рейнджърката Десислава Стоянова - Светослав Каменов, се изправи пред Окръжния съд в Пловдив и за първи път застана очи в очи с майката на жертвата си. 66-годишната Йонка Нитова беше конституирана като частен обвинител. Съдът прие иска й за неимуществени вреди от 150 000 лв.

Снежана Почева, защитничка на Каменов заяви, че клиентът й желае делото да се гледа по особените правила, и именно да се разпитат само определен кръг от свидетели, а не всички от списъка на прокуратурата. По тази причина процесът ще се гледа по съкратена процедура. На този етап Каменов не признава вината си, но дори и да стори това, няма да се ползва от привилегията присъдата му автоматично да се намали с 1/3 и може да получи и наказание доживотен затвор.

Каменов също е бивш военен рейнджър, ходил е на мисии в чужбина. Бил е ранен при атентата срещу българските войници в Кербала през 2003 г. На 29 ноември м.г. Десислава отишла в къщата му в Сопот. Дни преди това тя му оставали автомобила си да го поправи. Вместо това Каменов го дал за скрап, защото се нуждаел от пари. Когато Десислава разбрала какво е станало с колата, тя се развикала и започнала да обижда армията и офицерите. Бившият военен се почувствал засегнат хванал я за шията, разтръсил я и й строшил врата. След това напъхал тялото в раклата на диван, като завинтил отгоре болтове, отпътувал и се скрил при родителите си във врачанското село Зверино.

„Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била в мозъчна смърт, а след това вътре сърцето й е спряло”, обясни наблюдаващият прокурор. Делото продължава през декември ще бъдат разпитвани свидетели и експерти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"