Рекорд: В Русия вече предлагат 3 милиона рубли на доброволци за войната в Украйна

Еднократното плащане при сключване на доброволен договор за военна служба в руската Белгородска област беше увеличено до 3 милиона рубли, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков на оперативно съвещание в областната управа.

Това е нов рекорд за цяла Русия. Плащането скача наведнъж с 2,2 милиона рубли, като до сега в областта предлагаха 800 хиляди рубли.

Сумата ще бъде изплатена на доброволци, които са сключили договор с Министерството на отбраната за участие във войната в Украйна в периода от 7 октомври до 31 декември, уточни Гладков. Той добави, че мярката важи за всички руснаци, които подписват договор в Белгородска област.

Парите ще дойдат от федералния, регионалния и общинските бюджети. 

Така Белгородска област постави рекорд по плащания сред всички региони на Руската федерация. Преди това първото място беше заемано от Ханти-Мансийския автономен окръг, където доброволците получават 2,75 милиона рубли веднага след сключването на договора.

Миналото лято московските власти обявиха, че ще плащат на новозаписалите се доброволци по 1,9 милиона рубли. Скоро Москва беше изпреварена от Санкт Петербург, където прагът беше определен на 2,1 милиона.

През юли президенттъ Владимир Путин препоръча на регионите да удвоят плащанията на онези, които ще воюват. Според руски медии 47 региона вече са направили това.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"