Рекордно висока безработица от над 60% в някои общини

Общо за страната нивото е 5,3%

Рекордно висока безработица от над 60% има в някои общини, става ясно от данни на Агенцията по заетостта, цитирани от служебния министър на труда Ивайло Иванов в отговор на депутатски въпрос.

Общо за страната безработицата през месец юни е 5,3%. Но най-висока е безработицата в община Димово, област Видин, където през юни тя е над 67%. За сравнение през същия месец на миналата година безработицата в общината е била 62%, докато предишните три години е била в границите 33-43%.

На второ място по най-висока безработица е община Макреш, отново в област Видин, където без работа са близо 60 на сто от живеещите там хора. И в Макреш през последните две години безработицата нараства значително.

Над 45% е безработицата в общините Кайнарджа и Ружинци, а над 42 на сто е в Каолиново, показват данните на Агенцията по заетостта. Всеки трети е без работа в общините Струмяни, Хайредин, Чупрене, Якимово и Якоруда.

Безработицата не е най-ниска в София, където е 1,62%, а в община Поморие - 1,45%. Под 2 на сто са безработните и във Варна, Бургас, Несебър и Божурище.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"