Републиканците призоваха Джо Байдън да подаде оставка като президент на САЩ

Влиятелни републиканци в Камарата на представителите поискаха Джо Байдън незабавно да подаде оставка от поста президент след решението му да се оттегли от надпреварата за преизбиране, съобщава The Guardian.

"Ако Джо Байдън не може да се кандидатира за преизбиране, той е и негоден да служи като президент на Съединените щати. Трябва незабавно да подаде оставка. Демократическата партия е в абсолютно свободно падане заради крещящия им опит да прикрият факта, че Джо Байдън е негоден за поста. Всички избрани демократи в Америка са виновни за провала и некадърността на Джо Байдън, които причиниха граничната криза, инфлацията на Байдън и световния хаос и слабост. Президентът Тръмп ще спечели през ноември, за да спаси Америка", каза Елиз Стефаник, президент на Републиканската конференция в Камарата на представителите. 

"Ако Джо Байдън не е годен да бъде кандидатът на демократите за президент, той не е годен да бъде президент до края на мандата си. За доброто на страната Джо Байдън трябва незабавно да подаде оставка", е посланието на Кевин Хърн, президент на Републиканския комитет за изследване.

В съобщението, обявяващо края на кампанията си за преизбиране, Байдън заяви, че ще довърши остатъка от мандата си и ще се фокусира върху него.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"