Реформаторските лидери не отишли за мандата, защото са министри

Правителствата, които СДС са излъчвали са направили не малко за България. И това е причината да напомним какво се е случвало преди. Ние не живеем с мисълта, че ще връщаме мандата, а живеем с мисълта, че следва да проведем сериозни разговори и да изкажем аргументи защо трябва да се състави правителство. Това заяви  министърът на икономиката в оставка и лидер на СДС Божидар Лукарски  по БНТ.

Той обясни, че нито един от лидерите на Реформаторския блок не е отишъл при президента за връчването на мандата, защото такова е било решението на Изпълнителния съвет и на парламентарната група с оглед това, че хората, които трябва да отидат да вземат мандата, трябва да са преди всичко депутати, а и поради факта, че почти всички лидери на партиите от Реформаторския блок участват в сегашното управление.

"Нашата идея е да реализираме мандата и сме го казвали неведнъж. Факт е, че Конституцията казва в какъв срок може да се реализира мандата. Не мисля, че е особено добре за България да се извъртят две служебни правителства в рамките на 2-3 месеца.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"