Рисуват блокове с графити в Бургас

В Бургас разкрасяват жилищни блокове с графити. Една сграда вече бе преобразена, почти готова е и фасадата и на втора- намираща се на булевард “Сан Стефано” №47 в ж.к. „Възраждане“. Пространството започва да се оформя като красив артистичен оазис, майсторски изпълнен с живи образи в скучното ежедневие, обясняват авторите на начинанието.
"С първия проект изпълнихме идеята си. Благодарността и интересът на хората бяха големи. Продължаваме и месец по-късно, сме на път да представим още една нова картина върху цяла фасада на блок. Водим преговори с етажните собствености за поне още три места", каза популярният графити-артист Иван Янков - Естео.
"Средствата за рисуването на градски пространства са резултат от благотворителната изложба под надслов “Еклектика - изкуство за изкуството”. Мотивирани и вдъхновени сме да променим стъпка по стъпка града си към по-добро, красиво и уютно място за живеене.", коментира Председателят на Сдружението арх. Емил Бурулянов, който доскоро бе главен архитект на Община Бургас.
Инициативата за рисуване на стени и е естествено продължение на благотворителната групова изложба „Еклектика“, проведена през август 2023 г. по идея на главния юрист на Сдружението- адв. Ивайло Найденов. Тя обедини над 20 артиста, които дариха картините си. Събраните от продажбата на творбите им средства се използват за изрисуване на фасади и обществени пространства от професионални графити артисти, обясниха  още от Сдружението.
Първата нарисувана сграда отново бе в жк „Възраждане“.
 
TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова Кехайова

Този уебсайт използва "бисквитки"