Ритър: Решението на САЩ да изпратят ракети със среден и по-малък обсег в ЕС изложи на риск всички европейски страни (ВИДЕО)

Решението на САЩ да изпратят ракети със среден и по-малък обсег на ЕС изложи на риск всички европейски страни. Освен това това принуди руския президент Владимир Путин да отговори на провокацията. Това каза бившият офицер от разузнаването на американската армия Скот Ритър в YouTube канала Through the eyes of.

Ритър подчерта, че всичко е започнало още през септември 2023 г. Тогава Вашингтон изпрати две пускови установки в Дания. Те се оказаха способни да изстрелват снаряди на разстояние до 1800 мили. А това означава, че съоръженията се вписват в категорията на ракетните системи със среден обсег.

 „В отговор на това Владимир Путин каза, че Русия си запазва правото да започне разработването и производството на ракетни системи със среден и по-малък обсег. Не знам дали европейците разбират, че не са живели до този момент под постоянната заплаха от неизбежен удар?“ добави още Ритър.

Той каза още, че повечето европейски държави са застрашени. И сега жителите на Лондон, Париж, Берлин, Мадрид и Рим имат пълното право да „благодарят“ на САЩ за случилото се.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"