Ричард Алибегов: Причината за бързото разпространение на коронавируса не са ресторантите

Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията заяви пред Нова тв, че причината за бързото разпространение на коронавируса не са ресторантите.

„Като се затворят други отрасли от икономиката или училища, тогава се усеща спад. Отварят ни, затварят ни. Започна противопоставяне в обществото, каквото никога не е било. Когато се правят здравни мерки, трябва да се правят здравни мерки”, изтъкна той.

В историята на България има четири години, в които са починали над 120 000  души. Това се случва през гладната 1997 година, в годината с холера, годината с испански грип, както и 2020 г. А тази се очаква статистиката да е още по-мрачна, заяви математикът Лъчезар Томов.

Според Томов идеята трябва да е да се вземат така мерки, че всички да могат да работят. „Имаме съпротива от самите хора. Съпротива от родители, за да работят нормално училищата. Хората, които имат заведения, имат проблем с персонала си”, коментира Томов.

Ричард Алибегов смята, че зеленият сертификат трябва да влезе в сила, когато има по-голям процент ваксинирани. От бранша настояват и тестовете за антитела да бъдат признати.

„Хората трябва да бъдат притискани да се ваксинират”, коментира математикът Лъчезар Томов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"