Роби Уилямс - Поп емблема

Поп звездата Роби Уилямс празнува 25 години на сцена като солов изпълнител със специален албум и европейско турне. Той представи новата си колекция XXV, съдържаща най-големите му хитове и любими на феновете парчета с нов аранжимент.

Роби Уилямс започва турнето си още през октомври от Обединеното кралство и Ирландия, а догодина ще обиколи и континента. Той ще се отправи  през януари към Болоня, Италия. След това ще посети още 20 града, сред които Берлин, Хамбург, Виена, Париж, Будапеща, Цюрих. Въпреки че по-голямата част от концертите ще се състоят между януари и март, финалното шоу засега е насрочено в Осло на 24 юни. За съжаление до този момент София или друга балканска столица не присъства в списъка. 

В новия албум вечните хитове на Роби Уилямс звучат с нов аранжимент от Джулс Бъкли, Гай Чеймбърс и Стив Сидуел, презаписани заедно с известния нидерландски Metropole Orkest. Обложката на албума веднага предизвика куп коментари в социалните мрежи, тъй като на нея Роби позира гол, макар и добре прикриващ част от тялото си. Достъпен в стандартна и делукс версия, и двата варианта на албума съдържат “Lost” - емоционално парче в типичния стил на Роби - с откровен текст, пиано и нежни акорди. Луксозната версия има десет допълнителни песни, три от които чисто нови - “Disco Symphony”, “More Than This” и “The World And Her Mother”.

"Много съм развълнуван за XXV - този проект отпразнува много от любимите ми тракове от последните 25 години. Всяко парче има специално място в сърцето ми, така че беше истинска тръпка да ги запиша отново с Metropole Orkest. Нямам търпение всички да го чуете.”, споделя Роби.

Новият XXV е oще една стъпка напред в бляскавата кариера на един от най-награждаваните артисти в света. Уилямс има шест от Топ 100 на най-продаваните албуми в британската история, може да се похвали с над 80 милиона продадени копия по целия свят, постигнал е 14 #1 сингъла и рекордните 18 награди BRIT - повече от всеки друг изпълнител в историята на музиката. Общият брой албуми на певеца, оглавяващи класациите, е 17, което го поставя сред първите трима артисти за всички времена с най-много номер 1 албуми в техния каталог.

Роби Уилямс се къпе в женско обожание, пари и скандали още от 90-те години на миналия век като един от най-харизматичните лица и атрактивни тела в момчешката група Take That. Там е до 1995 г., когато напуска, за да започне соловата си кариера. Преди да се сдобие със самостоятелна слава, Роби е близък с братята Галахър от Oasis. Очакванията му да получи няколко текста на песни от Ноуъл Галахър, за да започне солова кариера, не се оправдават, а през 1996 г. издава първия си самостоятелен сингъл Freedom, кавър на хита на Джордж Майкъл. В крайна сметка Роби Уилямс оглавява британските класации с песента Millennium в края на 90-те и оттогава е самостоятелна суперзвезда.

Роби Уилямс беше поп звездата с олд скуул рокендрол лайфстайл. Имало е моменти, в които присъства в медиите повече с новини за секс-партита и пиянски простотии, отколкото с музикално творчество. През годините Роби е дал хляб на множество таблоиди , и дилъри.

Роби Уилямс е известен със своето чувства за хумор и самоирония. При него никога не е ясно кога точно се шегува. През 2015г.  той направи епичен концерт на плажа в Бургас пред близо 40 хиляди души. “Не ви познавам, но искам да спя с всички вас!” Така се обърна тогава той към публиката. Казвам се Роби “шибания” Уилямс!”, изпя в микрофона той пред тълпата. По време на концерта Уилямс защити с отличие имиджа си на изключително общителен и остроумен шоумен с поредица от самоиронични шеги и поп културни препратки. “Някои от вас сигурно знаят кой съм, бях известен за кратко през 90-те с една бой банда, после напуснах, надебелях, влязох в рехабилитационна клиника, после започнах соло кариера, пак надебелях, пак влязох в клиника...” Уилямс може да си позволи такъв автохумор, през годините той се е наричал “тлъстия Джъстин Бийбър” като поредна препратка към дните си на тийн слава с Take That.

Соло кариерата на Роби произвежда изобилие от хитове - Rock DJ, Monsoon, Come Undone, The Road To Mandalay, She’s The One, Candy, Supreme и Feel. Той така и не успява да стане мегазвезда в САЩ. Американският пазар е финалният тест за всяка знаменитост. Но името му все пак остана глобален шоубизнес бранд.

 

Пребори демоните си, страхотен баща е

Много съм благодарна, че с Роби се срещнахме в правилния момент от живота му, когато беше готов за това. Ако беше станало в неговите бурни млади години, никога нямаше да останем заедно, той щеше да обърка всичко. В началото на връзката ни той още се бореше със своите демони – алкохол, наркотици, депресии, разделяли сме се неведнъж, защото той го искаше. Но събра сили да се промени и днес е страхотен съпруг и баща на четири деца.

Съпругата му – актрисата Аида Фийлд

 

Има присъствие, владее публиката

Роби имаше страхотен глас и много естествен талант. Да, имали сме разногласия по времето на Take That и сме обсъждали много неща. Аз обичам да изпипвам нещата. Шест седмици репетирам за петминутно изпълнение. Перфекционист съм. А той решава какво да пее пет минути преди да излезе на сцената. Роб беше по-импулсивен, винаги вдигаше публиката на крака. Беше ясно, че иска да е най-отпред, да води. Няма значение дали някой го харесва или не. Той има присъствие.

Гари Барлоу, певец

 

Претенциозен и обидчив егоист

Още от дните си на тийн слава с Take That Роби Уилямс ми се струваше малко по-претенциозен и обидчив от останалите. Преди години написах официална биография и всички момчета - Гари, Марк, Джейсън и Хауърд - ми изпратиха прекрасни писма в знак на благодарност. Но Роби ми написа: “Скъпи Пиърс, майната ти на теб и на твоите пари.” Няколко години по-късно вече беше суперзвезда със солова кариера, но тогава пак се прояви неговия егоизъм и той пропадна. Роби се зарази с болест­та на знаменитостите. Обвини медиите за всичките си скандали, за секс оргиите, за дрогата и излизането от релси.

Пиърс Морган, водещ

Духове обитавали имението му

През тази година Роби Уилямс най-накрая успя да продаде с голяма загуба имението си в  дома си в Уилтшър, Великобритания, за което смяташе, че е обитавано от духове. Имотът беше обявен за продан още преди 12 години, но изпълнителят така и не можа да му намери нов собственик. Уилямс купи имението от 18-и век през 2009 г. за 8 милиона лири, а сега го продаде за малко над 6 милиона, въпреки че вече струва повече. Според изпълнителя там някога се е случило трагично събитие и той е сигурен, че имението е обитавано от духове.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд News

Този уебсайт използва "бисквитки"