Робърт Кенеди-младши: Първата дама на САЩ трябва да покани Байдън да подаде оставка

Първата дама на САЩ трябва да покани Байдън да подаде оставка. Това каза за Fox News Робърт Кенеди-младши. Независимият кандидат за президент Робърт Ф. Кенеди-младши беше попитан дали смята, че президентът Байдън трябва да се оттегли в края на първия си мандат, след като доклад на специален прокурор установи, че той е „възрастен човек с лоша памет“.

Кенеди каза пред Fox News, че ако беше на мястото на Байдън, би се надявал някой от собственото му семейство учтиво да му предложи да се отдръпне от светлината на политическите прожектори, ако умствената му острота е толкова намалена, колкото предположи специалният прокурор Робърт Хър.

„Мисля, че всеки може да вземе решение за ситуацията на Байдън. Надявам се, че ако той има вида когнитивни предизвикателства, които специалният прокурор посочи, че има, и ако бях на това място, член на моето семейство или служители ще се обърнат към мен и ще ми помогнат внимателно да се оттегля“, каза Кенеди в „Джеси Уотърс праймтайм“.

Водещият Джеси Уотърс го последва, като попита дали това е най-добрата роля за първата дама Джил Байдън.

"Да", отговори Кенеди. „Мисля, че трябва.”

Той обаче добави, че ако Байдън смята, че е годен да продължи преизбирането си, той трябва да се съгласи на „публични дискусии без сценарий“ и трябва да проведе дебат със своите съперници.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"