Робърт Патинсън умира няколко пъти в „Мики 17“

В научнофантастичния трилър действието се развива в далечното бъдеще

Филмовата компания Warner Bros представи трейлъра на научнофантастичния трилър „Мики 17“, базиран на романа „Мики 7“ на Едуард Аштън. Главната роля във филмовата адаптация се играе от Робърт Патинсън. Той си партнира със Стивън Янг, Наоми Аки, Тони Колет и Марк Ръфало. Премиерата на филма е насрочена за 31 януари 2025 г.

Действието се развива в далечното бъдеще, когато човешките технологии са напреднали много. Сюжетът се съсредоточава върху млад мъж на име Мики Барнс (Патинсън). Той сключва договор, според който става „консумируем“. Мики се подлага на специална процедура, която го кара да не се страхува от смъртта, тъй като тялото му вече може да бъде дублирано, запазвайки повечето от спомените му. След това Мики е изпращан на всякакви мисии като част от изследването на опасна ледена планета. По време на тези мисии той умира от време на време. Данните, получени от тези инциденти, както казва един герой в трейлъра, помагат на хората да развиват науката. Един ден Мики среща следващия си двойник.

Пон-Джун-хо е режисьор и автор на адаптирания сценарий. Южнокорейският режисьор стана известен по целия свят, когато предишният му филм "Паразит" за първи път получи "Златна палма" на фестивала в Кан и след това спечели четири награди "Оскар" (най-добър филм, най-добър чуждоезичен филм, най-добър режисьор и "най-добър" сценарий”).

Робърт Патисън се изявява и като музикант.

Актьорската кариера на Робърт Патисън започва, когато се присъединява като аматьор към Barnes Theatre Company. По-късно  получава по-големи театрални роли в пиеси като „Макбет“. През 2004 г. участва в телевизионния филм „Проклятието на пръстена“. През същата година се снима и в лентата „Vanity Fair“, но сцените с негово участие са включени само в изданието на DVD. През 2005 г. Робърт участва във филма „Хари Потър и Огненият бокал“, който му носи световна слава в ролята на Седрик Дигъри. Патисън става много популярен сред тийнейджърите благодарение на ролята си на Едуард Кълън във филма от 2008 г. „Здрач“ и в продълженията от тази поредица. Актьорът изпълнява две песни от саундтрака на филма като на една от тях е съавтор. През 2022 г. влиза в ролята на Батман в едноименния филм.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Румяна Генадиева

Този уебсайт използва "бисквитки"