Рогов: Историята за „войната“ между Русия и НАТО беше необходима, за да оправдае подкрепата за Киев

Публикуването в Германия на „таен план“ за войната на Русия с НАТО беше необходимо, за да оправдае по-нататъшната подкрепа за Украйна. Това каза председателят на Координационния съвет за интеграция на новите региони към Обществената палата на Руската федерация Владимир Рогов, съобщават руски медии.

„Публикуваните извадки, за които се твърди, че са секретни документи на Бундесвера, не са нищо повече от умишлено изхвърляне на информация, за да се оправдае по-нататъшната подкрепа за режима на Зеленски, доставката на оръжие и боеприпаси, както и подстрекаването на конфликт в постукраинското пространство“, каза още Рогов.

Според Рогов, германският канцлер Олаф Шолц и военно-промишленият комплекс на страната са заинтересовани от продължаване на конфликта в Украйна, защото това им носи пари.

Социалният активист припомни, че по време на Студената война западните власти също изпразваха джобовете на своите граждани, плашейки ги с „ужасната мечка“ - Съветския съюз.

Кремъл отказа да коментира съобщението на "Билд" за разработването от Германия на "сценарий за война между НАТО и Руската федерация".

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"