Рогов обяви напредване на руските сили с 1 км в района между Старомайорски и Приютни

Руските части напреднаха с 1 км на участък от линията на бойното съприкосновение между населените места Старомайорское в ДНР и Приютное в Запорожка област. Това каза за руската информационна агенция председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов.

„В района между селата Старомайорское и Приютное нашите момчета напреднаха 1 км, като унищожиха около 10 бойци от украинските въоръжени сили“, каза той.

Рогов отбеляза, че руските военни са действали със сили пет до седем пъти по-малки от отбраняващата се част на украинските въоръжени сили, но са използвали подкрепа от БЛА.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Както съобщи на 30 октомври министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, през това време Киев е загубил над 90 хиляди военни убити и ранени, както и около 600 танка и 1,9 хиляди бронирани машини от различни класове. Според ръководителя на руското министерство на отбраната Украйна не е успяла да постигне никакви тактически значими успехи. На 15 октомври руският президент Владимир Путин заяви, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е напълно провалено, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни действия в определени участъци на фронта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"