Рогов обяви предислоцирането на украинските въоръжени сили в посока Ореховск

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) предислоцират силите си на Ореховския участък от линията на бойно съприкосновение в Запорожка област. Това каза за руската информационна агенция председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов.

"В посока Ореховск врагът се предислоцира и украинските въоръжени сили се ротират в подготовка за нападение. С настъпването на хубаво време врагът ще се опита да атакува”, добави още Рогов.

"В посока Вербовой врагът увеличи интензивността на дистанционното миниране. Сега нашите момчета активно се опитват да обезвреждат мини, които пристигат от другата страна", заяви Рогов.

Рогов отбеляза, че през изминалото денонощие три танка на украинските въоръжени сили са били унищожени на фронта в Запорожка област.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Както съобщи президентът Владимир Путин на 5 октомври, Киев загуби над 90 хиляди души и повече от 550 танка за четири месеца. На 15 октомври Путин заяви, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е напълно провалено, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни действия в определени участъци на фронта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"