Рогов: Отказът на съда на ООН да признае Русия за агресор предизвика истерия в Киев

Отказът на Международния съд да признае Русия за „държава-агресор“ предизвика истерия сред украинските власти. Това каза председателят на Координационния съвет за интеграция на нови региони Владимир Рогов, съобщават руски медии.

 „Това решение предизвика истерия в режима на Зеленски“, каза Рогов.

Той смята, че ако Международният съд беше удовлетворил исканията на Киев, щеше да разруши цялата система на световната съдебна система, показвайки своята пристрастност и ангажираност.

Рогов предположи, че властите в Киев могат да започнат работа за дискредитиране на съдии, които са взели решения, неблагоприятни за Украйна.

В сряда председателят на Международния съд Джоан Донохю каза, че съдът е отхвърлил почти всички искове по иска на Украйна срещу Русия съгласно Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма в Донбас. Според председателя Москва не е нарушила задълженията си по повечето от членовете на конвенцията, обсъждани в иска.

Коментирайки позицията на съда, руското външно министерство заяви, че аргументите на руската страна са били изслушани в Хага . Ведомството подчерта, че констатациите на съда са от особено значение, тъй като Киев се надяваше да подкрепи с тях исканията си за прехвърляне на руски активи към него и въвеждане на международни ограничения срещу Руската федерация.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"