Рогов: Украинските въоръжени сили свалиха Ил-76 със собствените си затворници поне по три причини

Украинските въоръжени сили свалиха Ил-76 със собствените си затворници поне по три причини, включително сплашване на войниците, които масово се предават на фронтовата линия. Това ръководителят на запорожското обществено движение „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов, съобщават руски медии.

Експертът заяви, че ударът на украинските войски е бил целенасочен, тъй като врагът е знаел, че този самолет се използва за транспортиране на затворници. Рогов посочи, че режимът на Зеленски, след като е свалил самолет с военнопленници, е можел да преследва няколко цели.

Първо, за да демонстрира на западните куратори „способността да продължат да убиват руснаци“. Второ, прекъсване на преговорите за размяна на пленници. Трето, да се сплашат украинските войници, за да не се предадат.

Рогов заяви още, че напоследък украинските военни масово се предават, което всява паника сред властите в Киев. Освен това обменът вече е изключително неизгоден за Зеленски, тъй като войниците се връщат от плен и говорят за нормалното отношение към тях в Русия. И така, колкото повече военнопленници се връщат, толкова повече се унищожава пропагандата на русофобията в Украйна.

„А увеличаването на капитулиращите при предстоящата загуба на Авдиевка нанася още по-голям удар върху задържането на фронта на украинските въоръжени сили“, подчерта Рогов.

На 24 януари самолет Ил-76 се разби в Белгородска област. На борда е имало 65 украински военнопленници, които са били транспортирани за размяна, както и шестима членове на екипажа и трима придружаващи лица.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"