Родилка почина в болница в Кърджали, бебе то й е в тежко състояние

Родилка, след извършено спешно родоразрешение и в крайно тежко общо състояние - интубирана, в кома, е била транспортирана от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Сергей Ростовцев" - Момчилград в кърджалийската болница, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски".

Жената е била въведена директно в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където при постъпването се констатира липса на сърдечна дейност. Въпреки предприетите реанимационни действия, родилката е починала.

Новороденото е постъпило в отделението по неонатология на лечебното заведение в тежко увредено състояние, което е наложило превеждане в клиника по неонатология от трето ниво на компетентност - в УМБАЛ "Проф. Д-р Ст. Киркович", Ст. Загора.

Ръководството на лечебното заведение е информирало Министерство на здравеопазването, Изпълнителна Агенция "Медицински надзор" и Регионалната здравна инспекция в Кърджали.

От МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски" изказват съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

През март в кърджалийската болница отново бе докарана родилка в тежко състояние, която почина. Тогава жената бе приета в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. Екипът, извършил спешното секцио, бе установил мъртъв плод.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"