Розовият кемпер на Нана Гладуиш идва в КОЦ – Пловдив в помощ на жените с рак на гърдата

Розовият кемпер на фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8” ще посети на 11 септември (понеделник) КОЦ (Комплексния онкологичен център) в Пловдив, за да подкрепи жените с рак на гърдата. Кемперът ще бъде ситуиран на паркинга на Втора база на КОЦ-Пловдив на бул. „Александър Стамболийски” 2А  от 11 до 13 часа, а на разположение на пациентите и техните близки на място ще бъде психологът на организацията Антонина Топалова.

Две от дамите - Вера и Диана, от първо лице могат да дадат съвети на жените, преминаващи в момента през диагнозата. Гримьорът Лъчезара ще помогне за професионалното заличаване на следите от лечението, а кулинарният блогър Толик ще направи вкусни хапки и ще посрещне пациентите с кафе. „Розов кемпер на Една от 8“ е част от проекта „Сърдечни приятелки“. В рамките на 6 месеца той ще обиколи  25 града в страната и главни онкологични болници. Началото бе дадено през юли. Дейностите, които се предлагат в Розовия кемпер, са: индивидуални информационни и практически консултации,  индивидуални психологически консултации, техники за справяне със стреса, съвети за хранене по време на лечение,арт-терапии,  групови занимания, съвети от професионален гримьор, раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата, приготвяне на полезни и и вкусни храни от кулинарен блогър в кухнята на кемпера.

В следващите няколко месеца мобилният клуб ще посети и градовете: София, Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Видин. Подробна информация с графика на посещенията ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията www.ednaot8.bg. Кемперът е на стойност 142 813 лв. Събраните от дарения средства са в размер на 112 854 лв., а остатъкът е осигурен чрез банков заем. Сред най-големите дарители за закупуването на кемпера са Магазини „Мания“, фармацевтичните компании Novartis и Roche, McDonalds, Societe Generale Експресбанк, Ана Вилфан и Цвети Кънчовска.

Проекта подкрепиха и много други приятели на Една от 8 с лични дарения и смс на специално отворения за дарения DMS номер за „Розовия кемпер на Една от 8“. За каузата допринесоха редица юридически и физически лица. За покриване на разходите на кемпера при обиколката из страната е направено допълнително дарение от фармацевтичните компании Pfizer и Novartis. „Имаме вече кемпер! Оттук нататък той трябва да работи, да обикаля страната и да помага напълно благотворително, абсолютно без пари“, каза при откриването на мобилния клуб на Една от 8 основателката на фондацията Нана Гладуиш.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"