Росен Карадимов организира изборите

Седмият подред предсрочен вот е на 27 октомври

Координатор за изборите ще бъде министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов. Това съобщи в началото на заседанието на Министерски съвет в петък служебният премиер Димитър Главчев. Карадимов доскоро беше председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР), преди да приеме да стане министър в първия кабинет на Главчев.
“Смятам, че той ще осъществява добър диалог с Централната избирателна комисия, което е в основата на добре проведените избори”, аргументира решението си премиерът.

И подчерта: “Това правителство е един преход от предишното. Какво винаги сме споменавали, предишното правителство по оценките на всички, си свърши добре работата. Промените бяха по-скоро с оглед успокояване на политическото напрежение. Те са извършени и в диалог с президента на Републиката Румен Радев. Ще продължим да си вършим работата така, както си я вършихме и в предишното правителство. Ще бъдем равно отдалечени от всички политически партии, нашата цел като правителство е организирането на честни и свободни избори”, каза още Главчев.

И очерта, както и преди дни при президента Радев - основни приоритети на кабинета ще са европейската интеграция на България, но на първо място ще бъде поставено подобряването на живота на българските граждани.

По-късно през деня Министерски съвет излезе и с план-сметка колко ще струват новите, седми поред предсрочни избори.
Одобрените средства са в размер на 100 млн. и 28 хил. лв.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"