Румен Радев удостои началника на НСО със звание „генерал-майор“ (СНИМКИ)

"През годините НСО се утвърди като важен фактор в системата за защита на националната сигурност и укрепване на държавния авторитет", заяви държавният глава Румен Радев, който връчи на церемония на „Дондуков“ 2 пагоните на четирима офицери, удостоени с висше офицерско звание.

С Указ и съгласно решение на Министерския съвет президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили удостои началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Емил Тонев със звание „генерал-майор“.

„Убеден съм, че положените от Вас усилия и високо чувство за отговорност при справянето с трудностите, пред които беше изправена службата през последните години, Вашата грижа за подчинените, за тяхната подготовка и мотивация и интензивен обмен с партньорските служи, са солидна основа за модерното развитие на НСО и издигане на нейния авторитет и модерни способности“, обърна се държавният глава към генерал-майор Емил Тонев.

Със свои укази президентът назначи досегашния заместник-началник по учебната и научната част на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ капитан I ранг Калин Калинов за началник на висшето учебно заведение и го удостои с висше офицерско звание „флотилен адмирал“.

Заместник-командирът на 24-а авиационна база полковник Димитър Павлов е назначен за командир на базата и удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Командирът на Мобилната комуникационно-информационна система полковник Теодор Тодоров е назначен за командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

По повод присвоеното му поредно звание генерал-майор Емил Тонев заяви, че приема тази чест като жест на доверие и оценка за полаганите от ръководния състав и от всички служители на Националната служба за охрана изключителни усилия за издигане авторитета на държавната охранителна служба, за подобряване и разширяване на взаимодействието с партньорски структури и за цялостното подобряване на подготовката на състава.  

TRUD_VERSION_AMP:7//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"