Руни напуска "Манчестър Юнайтед"

Уейн Руни, рекордьорът по голове в "Манчестър Юнайтед", вероятно се сбогува завинаги с Шампионската лига. Още следващата седмица капитанът на "червените дяволи" може да замине за Китай срещу 35 милиона паунда годишна заплата. Пазарът там затваря на 1 февруари. Вариант за нападателя е и американската Мейджър лига. От Европа интерес са проявили родният му "Евертън" и "Пари Сен Жермен", но трансфер е възможен чак на лято.

Руни има още 18 месеца договор с "Юнайтед", но е бесен заради ролята му на тотална резерва при Жозе Моуриньо. Вече 13 години Уейн защитава цветовете на "дяволите" и се превърна в икона.

"Не мога да му гарантирам, че ще играе", каза Жозе Моуриньо. И в свой стил веднага опита да замаже ситуацията: "Не мога да гарантирам, че следващата седмица ще съм треньор на "Манчестър Юнайтед". Как мога да го направя за следващия сезон за който и да е играч. Искам да ви уверя, че ако Уейн напусне, няма да е по мое желание. Никога не бих изгонил легенда. Питайте него дали иска да завърши кариерата си тук, или иска да продължи другаде."

Руни се превърна в четвърти избор в "Юнайтед" - след Златан Ибрахимович, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал. Освен това през лятото Моуриньо иска Антоан Гризман. Не е започвал като титуляр във Висшата лига от 17 декември. В договора му с "Юнайтед" обаче има опция за продължение с година.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"