Русе е част от турнето "Концерти с кауза“ 2024

В подкрепа на хора с репродуктивни проблеми

На 2 септември (понеделник) от 20:00 ч. в Летен театър на Военен клуб, публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици:  Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует "ШИК", Дует "WEIL", Коцето Калки, Искрен Пецов, ДУЕТ С КАУЗА / Галя Георгиева и Наско Лазаров, Вокално трио "DEJA VU" /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков, Група "Спринт", Група "Хоризонт", Група "ЖестиМ". 

Концертът е под съпровода на оркестър „София“. Водещ ще бъде Веселин Пренеров.

Специални гости са децата и младежите от “Студио Икономов“ - Русе с ръководител Вили Икономов.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България: Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“

Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Концертът е достъпен за хора с увреден слух. Песните ще се представят от актьори с увреден слух от група за синхронно пеене и танци „Жестим“ чрез жест и мимика – езикът на глухите хора в България.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"