Русия е използвала много рядка ракета за ударите в Украйна на 8 юли (ВИДЕО)

Смъртоносната руска ракетна атака срещу Украйна на 8 юли е имала редица особености, по-специално руснаците са използвали изключително рядка ракета – 3М22 "Циркон“, съобщиха руски медии.

Използването на такова оръжие "може да показва желанието на руските окупатори да ударят определен обект с много голяма вероятност“, се казва в материала на военно-политическия коментатор Александър Коваленко, публикуван в руска медия. Експертът също така обърна внимание на факта, че по време на атаката за първи път от края на лятото на 2023 г. руснаците са използвали повече крилати ракети "Калибър", отколкото Х-555/101.

"Също така трябва да се отбележи, че компонентът на дрон камикадзе Shahed-136 отсъстваше по време на дневната атака, въпреки че преди това те винаги са придружавали комбинираните ракетни удари“, добавя анализаторът.

На 8 юли руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Украйна – включително Киев, Кривой Рог и Днепър. В столицата на Украйна бяха ударени редица обекти, включително детска болница "Охматдит“ и частна клиника. В резултат ударите има десетки жертви и големи разрушения.

Руснаците са изстреляли 38 ракети от различно базиране в Украйна - наземни, морски и въздушни, сред изстреляните оръжия са 14 "Калибър", една "Циркон" и 13 крилати ракети Х-101.

Украинските войници обявиха унищожението на 30 руски ракети. Според Forbes Русия е похарчила около 200-250 милиона долара за вчерашната атака.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"