Русия обяви, че е свалила 75 украински дрона, горя рафинерията в Туапсе

Русия обяви, че е свалила 75 украински дрона, насочени към руска територия, в това число и 47 дрона, които са били насочени към Ростовска област, граничеща с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на руското министерство на отбраната.

"Противовъздушната отбрана прехвана и унищожи 47 дрона над Ростовска област, един дрон над Воронежка област, един дрон над Белгородска област, един дрон над Смоленска област и осем дрона на Краснодарска област, 17 дрона над Черно и Азовско море", пояснява министерството в "Телеграм".

Руската черноморска петролна рафинерия в Туапсе, собственост на компанията "Роснефт", е била повредена при украинска атака с дрон през нощта, предаде Ройтерс, като се позова на руски канали в "Телеграм". Отломки от сваления дрон са предизвикали пожар в рафинерията, но няма жертви. Пожарът е бил овладян. На този етап не е ясно дали рафинерията работи и какви са мащабите на щетите в нея. Според руските канали "Шот" и "Маш" в "Телеграм" тази сутрин близо до рафинерията са се чули взривове.

Рафинерията в Туапсе е била мишена на няколко украински военновъздушни атаки от началото на руската инвазия в Украйна.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"